Referentiebedrijf
Daikin Europe
Adres:Zandvoordestraat 300
8400 Oostende
Tel:+32 59 55 81 11
Fax:+32 59 55 88 99
E-mail:
Website:http://www.daikin.eu


Omschrijving bedrijfsactiviteit :
Daikin Europe NV, te Oostende, is het Europese hoofdkwartier van het Japanse Daikin Industries Ltd., ťťn van de belangrijkste producenten van commerciŽle, residentiŽle en industriŽle airconditioningsystemen ter wereld. De vestiging in Oostende fungeert als ontwikkeling- en productie-eenheid en en stuurt de verkoop en de distributie voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland.
Sinds een aantal jaren maakt de Heating Business een belangrijk deel uit van de huidige omzet. Dankzij de kennis van warmtepompen slaagt Daikin erin energiezuinige en efficiŽnte warmte- en warm watersystemen te produceren.
Onze vestiging in Oostende telt zoín 1300 medewerkers en realiseert een omzet die meer dan 1,8 miljard euro bedraagt.Omschrijving realisaties & referenties :
Wat Europa betreft neemt Daikin de koppositie in voor commerciŽle toepassingen en de tweede plaats voor residentiŽle toestellen.
Om de sterke groei te volgen is de produktiecapaciteit in Europa drastisch verhoogd : in Oostende meer dan 650.000 units, in Tsjechie 1,3 miljoen units per jaar. Dankzij overnames produceren we Heating Systems en zonnepanelen in Rotex Germany en industriŽle applicaties in McQuay in ItaliŽ.
In Oostende is naast de produktie ook de ontwikkelingsafdeling gevestigd. Beide afdelingen kunnen terugblikken op meer dan 30 jaar ervaring, knowhow en innovatie. Dit zorgt voor een belangrijke voorsprong.Innovatieve/geavanceerde producten :
Onaantastbaar Nį 1 blijft Daikin in de VRV range, een productrange op de markt gebracht in de jaren 80 die een antwoord biedt aan installaties voor kantoren, restaurants, winkels, musea. om op een efficiŽnte wijze, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk deze ruimten te koelen, verwarmen en van verse lucht te voorzien.
In verscheidene Europese landen ontvangt Daikin regelmatig awards of industry voor onze energiezuinige produkten of innovatief design zoals de Emura indoor unit (Europees design).
Oostende is ook het design center voor de ontwikkeling van Heating produkten zoals Hoge en Lage Temperatuur toepassingen en warm water toepassingen voor zowel nieuwbouw als verbouwing. Al of niet met vloerverwarming, koppeling met zonnepanelen, ÖBedrijfsgegevens Ė historiek :
Algemeen directeur :
Commercieel Directeur :
Technisch Directeur :
Financieel Directeur:
Vestigingen:
Aantal Medewerkers :
Omzet :
RPR :


Spreker :
Naam : Dhr. Frank Debaets
Functie : productiemanager
Informatie : Van opleiding Industrieel Ingenieur Electromechancia, afgestudeerd in Gent in 1987 en Baccalaureaat in de Bedrijfseconomie aan de Universiteit Leuven in 1988. Werd later, in 1999, Bedrijfskundig ingenieur aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Startte als schoolverlater in 1988 in Daikin Europe NV; op dat moment een bedrijf met een omzet van 23 miljoen Euro en in totaal een 130-tal medewerkers. Momenteel bereikt Daikin een omzet van meer dan 1,8 miljard Euro met 2500 medewerkers waarvan ruim meer dan de helft werkzaam in Oostende.

Gestart in de Production Engineering afdeling waarbij voldoende japanse kennis werd opgebouwd op het vlak van knowhow en cultuur. Na een periode in produktie, een korte uitstap in maintenance, naar produktie teruggekomen waar ik sedert 2003 de volledige verantwoordelijkheid opneem van de produktieafdeling.Referentiebedrijven
LOGOS
ASML
Bosch VDT
Daikin Europe
Emerson Process Management Flow
FrieslandCampina
Merck Sharp & Dohme
Mitsubishi Caterpillar Forklifts Europe
NXP
Scania Production Zwolle