Referentiebedrijf
FrieslandCampina
Adres:Wijerstraat 1
3811 MZ Amersfoort
Tel:+31 33 713333
Fax:+31 33 713280
E-mail:
Website:www.nl.frieslandcampina.com


Omschrijving bedrijfsactiviteit :
Royal FrieslandCampina is een multinationale onderneming die natuurlijke en hoogwaardige zuivelproducten en ingrediŽnten produceert en in meer dan 100 landen vermarkt.
De commerciŽle activiteiten zijn ondergebracht in vier business groepen: Consumer Products Europe, Consumer Products International, Cheese & Butter, en Ingredients. Het assortiment bestaat uit consumptiemelk, melk in poeder- en geconcentreerde vorm, zuiveldranken, yoghurts, desserts, room, koffieverrijkers, baby- en kindervoeding, kaas, boter en ingrediŽnten.
De onderneming heeft een coŲperatieve basis. De 16.000 leden-melkveebedrijven zijn de eigenaren van en de leveranciers van melk aan Koninklijke FrieslandCampina N.V.Omschrijving realisaties & referenties :
 Oprichting eerste zuivelcoŲperatie in 1872 door boeren om marktpositie te versterken en afzet te garanderen
 Friesland Foods en Campina krijgen eind 2008 van Europese mededingingsautoriteit toestemming om te fuseren
 FrieslandCampina is de grootste zuivelcoŲperatie ter wereld
 Jaarlijks wordt 11,4 miljard kg melk verwerkt
 Merken: Campina, Chocomel, Completa, Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Betagen, Friesche Vlag, Fruttis, Fristi, Vifit, Landliebe, Milli, Mona, Optimel, Optiwell, Puddis, PŲttyŲs, NoyNoy, Peak, Rainbow, Yazoo, Appelsientje, DubbelFrisss, CoolBest, Debic, Frico, Milner, Buttergold, Valess, DMV, Kievit, Domo, Creamy Creation en Nutrifeed
Innovatieve/geavanceerde producten :
Gedreven door onze fascinatie voor melk werkt FrieslandCampina hard aan het ontdekken en ontwikkelen van baanbrekende innovaties in zuivel. Er werken circa 450 R&D deskundigen in de onderzoekcentra en acht productontwikkelingteams.
Enkele innovaties:
 Calcifort, een drinkyoghurt ter versterking van botten
 Optimel vla en pudding zonder vet, een gezonde variatie op desserts
 Valess, een product dat op vlees lijkt maar bereid is met zuivel en voedingsvezels
 Chocomel Hot, romige chocolademelk uit Senseo apparaat
 Praventin, gemaakt uit melkeiwitfracties, voor een zachte gave huid
 Vivinal GOS, een prebiotisch ingrediŽnt voor een gezonde darmfloraBedrijfsgegevens Ė historiek :
Algemeen directeur :
Commercieel Directeur :
Technisch Directeur :
Financieel Directeur:Kees Gielen (CFO)
Vestigingen:100
Aantal Medewerkers :21.000
Omzet :9,5 miljard euro
RPR :


Spreker :
Naam : Dhr. Ron Veldhuizen
Functie : Continuous Improvement Manager
Informatie : Ron Veldhuizen is sinds mei 2009 verantwoordelijk voor de wereldwijde coŲrdinatie van continue verbeterprogrammaís in de productiebedrijven van FrieslandCampina. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit (Amsterdam) en behaalde de postdoctorale Registercontroller titel.

Voor zijn indiensttreding in 1995 bij Campina was hij in diverse financiŽle functies in het DSM concern werkzaam. Tot 2004 werkte hij binnen Campina o.a. als Divisiecontroller Mona en als Concern Controller. Tijdens zijn financiŽle loopbaan heeft hij altijd sterk accent gelegd op multidisciplinaire verbeterprojecten. Vanaf 2004 was Ron binnen Campina verantwoordelijk voor Operational Performance Improvement en in vele productiebedrijven als interne consultant en project manager actief.

Na het samengaan van Friesland Foods en Campina tot FrieslandCampina is hij in 2009 gestart met de ontwikkeling, harmonisatie en uitvoering van de nieuwe visie op het gebied van continu verbeteren.Referentiebedrijven
LOGOS
ASML
Bosch VDT
Daikin Europe
Emerson Process Management Flow
FrieslandCampina
Merck Sharp & Dohme
Mitsubishi Caterpillar Forklifts Europe
NXP
Scania Production Zwolle